Informatie Woonpark VIJFSLUIZEN
15 jun '06 -- Zo vlak voor de bouwvak is de oplevering dan echt begonnen. Zo hier en daar is er toch wat fout gegaan bij het versturen van de uitnodigingen, maar dankzij het forum is iedereen toch op tijd ingelicht over de oplevering. Hoewel men het ergste vreesde zijn er maar weinig ernstige gebreken geconstateerd. Naast de gebruikelijke krasjes en deukjes is er hard gewerkt om de 'klant' tevreden te stellen.
De eerste bewoners zijn zelfs al weer hard bezig om de boel grondig te verbouwen. De redactie wenst iedereen veel succes met het afwerken van de droompaleisjes.

Hoewel de readactie zelf de komende tijd ook hard aan het klussen slaat, zal toch worden geprobeerd het foto-dagboek up-to-date te houden.
16 jan '06 -- Het nieuwe bouwvakjaar is een week oud. Op het bouwterrein wordt ondanks het koude weer hard gewerkt om de aangescherpte opleverdata te kunnen bewerkstelligen. Ook de kopers zelf zijn nog druk in de weer met het voorbereiden van de verhuizing en de 'verbouwing' van keuken en badkamer.
De verwachtingen na de eerste kopers-kijkdag zijn hoog gespannen en er wordt al van verschillende kanten gevraagd wanneer de volgende is. Dan is het de verwachting dat er ook binnenmuren staan, zodat men een betere indruk kan krijgen van de beschikbare ruimtes.
Verder is men nog steeds benieuwd in hoeverre de gemeente Schiedam de plannen rond het Toernooiveld aan het vormgeven is. Kortom, het worden nog een drukke tijd de komende maanden.
17 nov '05 -- Vandaag is het hoogste punt van de bouw bereikt. De eerste 'punt' van de tweede verdieping is met succes geplaatst! Kijk voor de foto's onder het menu item 'Tot nu toe'
26 sep '05 -- Op het forum is een verslag te vinden van de voorlichtingsavond 'Toernooiveld' zoals die is gehouden op 13 september 2005!
1 sep '05 -- Voorlichtingsavond 'Toernooiveld' is aangekondigd. Nadere informatie is te vinden op het forum!
26 aug '05 -- Oprichting kopersvereniging is nu officieel. Gisteravond heeft de eerste algemene ledenvergadering plaatsgevonden waarbij ook het een en ander is uitgelegd over het keurmerk Klant Gericht Bouwen door Vereniging Eigenhuis. Voor nadere informatie over het aanmelden van leden bij de kopersvereniging kunt u terecht op het web-forum van dit project.
6 feb. '05 -- Zoals jullie hebben kunnen zien is er in korte tijd veel aan deze web pagina veranderd. Helaas zijn nog niet alle thema's volledig ingevuld, hiervoor onze excuses! Kijk regelmatig voor updates.
Zelf iets aan deze pagina toe te voegen? Mail je informatie aan de redactie op vijfsluizen@ozogaaf.nl

'Tot nu toe...' zijn foto's te zien van het bouwterrein.
1 juli '05 -- Heden middag is de eerste paal gelegd! In plaats van het gebruikelijk slaan van de eerste paal hebben twee bewoners de bouw van Woonpark Vijfsluizen officieel gestart met het leggen van een balk van de fundatie. Onder het genot van een uitstekend BBQ-buffet hebben de meeste bewoners elkaar voor het eerst ontmoet.
De directie van de firma Van Omme & De Groot wenste alle bewoners een voorspoedige bouw toe, na alle trammelant in de aanloop van dit project. Nogmaals werd benadrukt dat door de inzet van de kopers het project een speciaal tintje heeft!

Kijk hier voor een impressie van de middag
16 feb. '05 -- Een van de onderwerpen waar flink over gediscusieerd wordt is de manier waarop men de uniformiteit van de wijk wil waarborgen; bijvoorbeeld door het gezamelijk langs de erfafscheiding aan (laten) leggen van bestrating en groen.
IdeeŽn voor ontwerp, realisatie (en sponsering)? Stuur een berichtje aan de redactie op vijfsluizen@ozogaaf.nl

6 feb. '05 -- Het spreekwoordelijke Lopende Vuurtje wordt aangewakkerd, van olie voorzien en ook weer geblust op het web-forum voor de (aspirant) bewoners van Woonpark Vijfsluizen.
Om deel te nemen aan de discussies moet je je eerst even aanmelden, zie hiervoor instructies het onderwerp "Welkom!".
Veel plezier :p
3 juni '05 -- De eerste paal is aangekondigd! Eindelijk is er een datum bekend waarop officieel de eerste paal de grond in gaat. Nog voor de bouwvak zal het echte bouwwerk van start gaan! Op 1 juli aanstaande zal namelijk de eerste officiele paal geslagen worden. Houdt nu vooral de foto's bij 'Tot nu toe...' in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.
27 april '05 -- De eerste bouwactiviteit is een feit! Na ongeveer een jaar wachten is het dan zo ver, de eerste paaltjes zijn de grond in. Op het bouwterrein is van ieder huizenblok de omtrek globaal uitgezet. Kijk bij 'Tot nu toe...' voor de foto's. De volgende stap is het deels afgraven van de grond en het voorboren van de heipalen...
20 feb. '05 -- De redactie heeft gisteren de beurs Tuin Idee in de Brabanthallen bezocht. Onder het menu 'Tot nu toe...' is een impressie van het getoonde te vinden. Algemene indruk van de beurs is: De Nederlandse tuin dient voorzien te worden van een zwembad, zjacouzi of sauna. Maar of dat ook voor een tuin op het Woonpark Vijfsluizen moet gelden?
De getoonde voorbeelden voor de aanleg van een tuin waren verder niet echt heel inspirerend: voornamelijk waterpartijen en dure tuinmeubelen en dito terrassen.
Wel hebben extra aandacht besteed aan de mogelijkheden voor erfafscheidingen (zie discussie op het forum).
16 feb. '05 -- De voorbereidingen voor de bouw zijn nu echt van start! Per begin maart zal de grond aan de bouwer worden geleverd en zal er hopelijk activiteit op het bouwterrein zichtbaar gaan worden.
Momenteel worden de eerder afgevallen kopers nu opnieuw benaderd om alsnog tot koop van een woning in dit mooie project over te gaan. Wanneer blijkt dat men ook nu nog blijft afzien van aankoop worden de woningen voor andere belangstellende beschikbaar gesteld. Informeer bij de makelaar! of kijk op deze speciale internet-pagina.
1 feb. '05 -- De bouw gaat door! Eindelijk hebben de bouwer en de gemeente het tot overeenstemming weten te brengen. Het is de bedoeling dat de eerste bouwactiviteiten rond half april 2005 plaats hebben.
Archief Colofon
Nieuws Bewoners Tot nu toe... Betrokken Partijen Web Links
POWERED BY: © OZOGAAF 2005
Informatie over de voortgang van het Schiedamse nieuwbouwproject Woonpark Vijfsluizen door en voor de bewoners. Diverse aspecten bij de realisatie van het project worden behandeld.